Dupa ce posturile britanice de televiziune BBC si ITV au difuzat luni o inregistrare video in care Aleksandr Litvinenko, fostul agent rus asasinat in noiembrie 2006 la Londra, i-au adus aceasta acuzatie, l-au acuzat practic pe Romano Prodi ca ar fi fost agent al KGB, seful guvernului italian Romano Prodi a amenintat ca va chema in fata instantei de judecata pe oricine il calomniaza in legatura cu presupusele sale legaturi cu fostul serviciu secret sovietic.

Existenta acestor acuzatii filmate pe banda video, de catre un procuror italian in februarie 2006, este cunoscuta de mult timp in Italia. Potrivit anchetatorilor italieni, Mario Scaramella, una din persoanele de contact ale lui Litvinenko, l-a convins pe acesta sa repete in fata aparatului de filmat acuzatiile impotriva lui Prodi pe care le auzise de la un fost agent rus, Anatoli Trofimov.

Presa italiana nu aacordat niciodata credibilitate acestor informatii. Silvio Sircana, purtatorul de cuvant al lui Prodi, care in momentul publicarii materialului video se afla intr-un turneu diplomatic efectuat in Turcia si Rusia a declarat "Sunt uluit ca organe de presa considerate adesea cu autoritate dau credit unor stiri false date de surse ciudate, unor oameni care au fost deja discreditati, unei astfel de piraterii de presa", adaugand ca aceste lucruri au fost deja "clarificate de justitia si de presa din Italia".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.