Washingtonul discuta ridicarea vizelor pentru partenerii est-europeni. Oficiali ai executivului american au discutat ieri la Praga cu reprezentantii statelor aliate SUA modalitati pentru a ridica vizele de intrare pe teritoriul Statelor Unite pentru anumite tari din Europa de Est. Din acest grup ar putea face parte si Romania.

Romania, impreuna cu inca 12 tari, a participat ieri la discutiile privind posibilitatea ridicarii obligativitatii vizelor pentru cetatenii est-europeni la intrarea pe teritoriul american. Secretarul adjunct pentru afaceri internationale al Departamentului de Securitate Interna, Paul Rosenzweig, a discutat pe aceasta tema ieri la Praga, impreuna cu oficiali din tarile Europei de Est, considerate aliate traditionale ale Statelor Unite. Cele 13 state fac parte din "foaia de parcurs" a unui program american care este menit sa faciliteze accesul cetatenilor din statele considerate "sigure" pe teritoriul SUA fara viza de calatorie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.