Presedintele George W. Bush a rostit aseara marele sau discurs anual privind starea natiunii in fata unui Congres dominat de adversarii democrati si intrat in opozitie fata de o crestere a contingentului american in Irak. in comentariile lor din ajunul evenimentului, analistii indicau tematica irakiana drept una secundara. Fara indoiala, spuneau ei, Irakul va fi prezent in mesajul prezidential, iar Bush va apara cu siguranta, o data in plus, planul sau de suplimentare a fortelor militare. Desi, potrivit unui ultim sondaj de opinie, o vasta majoritate a americanilor dezaproba politica irakiana a presedintelui Bush, a carui cota de popularitate a inregistrat, la randul ei, o cadere spectaculoasa.

Se impun, prin urmare, masuri urgente. Iata de ce, estimau comentatorii, Bush va milita pentru cheltuieli sociale destinate sa-i ajute pe americani sa dispuna de asistenta medicala. in ajunul interventiei prezidentiale, numarul doi al retelei teroriste Al Qaeda, Ayman al-Zawahri, a ironizat noua strategie americana pentru Irak, indemnand Washingtonul sa nu se limiteze la trimiterea in zona a 21.500 de soldati in plus fata de cei peste 150.000 aflati deja pe teren, ci sa deplaseze "intreaga armata" a SUA. "il intreb, de ce sa trimiti numai 20.000 de oameni, nu 50.000 sau 100.000? Habar nu aveti cum se bat cainii din Irak pe cadavrele soldatilor vostri", a lansat al-Zawahri. Este al treilea mesaj al unuia din principalii consilieri ai lui ben Laden. "Irakul, pamant al califatului si al razboiului sfant este capabil sa ingroape zece armate ca a voastra", a tinut sa precizeze liderul Al Qaeda.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.