Cu un cap mai mare decat Muntele Everest si o coada ce se intinde pe 30 de milioane de kilometri, cometa-gigant este vizibila chiar si in timpul zilei

Mii de oameni din Australia, Noua Zeelanda, Chile, Argentina si Africa de Sud urmaresc in aceste zile spectacolul oferit de Cometa McNaught, inarmati cu telescoape, binocluri si aparate de fotografiat.

McNaught este cea mai luminoasa cometa vizibila de pe Pamant in mai mult de 40 de ani si una dintre foarte putinele comete care pot fi vazute cu ochiul liber la lumina zilei, desi se afla la o distanta de circa 140 de milioane de kilometri de Terra.

Astronomii spun ca dimensiunile nucleului cometei sunt comparabile cu cele ale Muntelui Everest, iar coada se intinde pe o lungime de 30 de milioane de kilometri, adica o cincime din distanta dintre Pamant si Soare.

Lumina a fost atat de puternica incat in Auckland (Noua Zeelanda) cativa oameni au sunat la pompieri crezand ca se prabuseste un avion, relateaza New Zealand Herald. "Arata de parca cineva a intepat cerul cu un bold si soarele straluceste prin acea crapatura, cu o coada de lumina deasupra. Este un peisaj dramatic", a declarat unul dintre privitori pentru ziarul neozeelandez "The Nelson Mail".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.