Dupa toate probabilitatile, prim-ministrul Marii Britanii, Tony Blair, va demisiona inainte de termenul anuntat - lunile iunie-iulie - daca vreunul din colaboratorii lui apropiati va fi acuzat oficial de coruptie in scandalul titlurilor nobiliare acordate in schimbul unor donatii Partidului Laburist. Asa estima ieri cotidianul "The Guardian".

Saptamana trecuta, politia britanica a arestat un important consilier al sefului executivului de la Londra. Dupa cateva ore de intrebari, Ruth Turner, director pentru relatii guvernamentale in cadrul Biroului Blair, a fost lasata sa plece, fara a fi pusa sub acuzatie. Ulterior insa, coordononatorul anchetei de elucidare a acestui caz care zguduie viata politica britanica, John Yates, a ordonat detectivilor sa intre in baza de date a calculatoarelor din Downing Street pentru depistarea de noi date. in acest context, ministrii cabinetului Blair sunt convinsi ca, in cazul descoperirii de dovezi indiscutabile, prim-ministrul nu va astepta pana la vara pentru a-si scrie cererea de eliberare din funtie. "El stie ca asa e mai bine pentru partid", a declarat pentru "The Guardian", unul din membrii formatiunii laburiste, subliniind ca Blair crede ca Turner este nevinovata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.