Mai-marii lumii incep sa se orienteze inspre mirajul virtual din Second Life. Prezenta nationalistului Jean-Marie Le Pen a incins insa spiritele din lumea 3D.

Conflicte in toata regula, cu arme de foc si bombe, au fost raspunsul rezidentilor din Second Life cind liderul Frontului National din Franta, Jean-Marie Le Pen, a decis sa-si deschida un sediu in buricul tirgului. "Ideile nationaliste ale acestui Front s-au imprastiat in toata Europa precum un virus. E ca si cum s-ar fi uitat intreaga istorie a secolului 20. Ne-a ajuns", declara unul dintre cei cu viata dubla, citat de "The Guardian".

Un grup intitulat Second Life Left Unity a anuntat chiar ca isi va deschide un birou in apropierea sediului patronat de Le Pen si va protesta pina ce liderul politic isi va lua jucariile acasa. La numai citeva zile distanta, pe locul constructiei 3D se zarea un teren viran asezonat cu pancarte ale protestatarilor infatisindu-l pe Le Pen cu mustata de Hitler.

Campanie fara frontiere

Unul dintre cele mai revolutionare si totodata in voga spatii create pe Internet, Second Life, nu putea sa scape nicicum tentatiei politicienilor de a-l exploata in goana dupa electorat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.