Hillary Clinton - candidat pentru Casa Alba

Hillary Clinton, fosta prima doamna a Statelor Unite, si-a anuntat candidatura pentru cea mai inalta pozitie de la Casa Alba. Pentru a deveni candidat la presedintia SUA, insa, ea va trebui sa castige alegerile interne din tabara democratilor. Intr-o declaratie filmata, ea a declarat, cu zambetul pe buze, plina de incredere, "Am intrat in cursa si vreau sa castig".

Aflata in Senatul SUA inca din 2000, ea a a iesit invingatoare in toate confruntarile electorale intre democrati si republicani. Este demn de retinut ca , insusi Rudolph Giuliani, carismaticul primar republican al New Yorkului, a refuzat sa intre in competitie cu ea, invocand probleme de sanatate care, daca ar fi fost veridice, l-ar fi scos demult din viata publica. In varsta de 59 de ani, Hillary Clinton a profitat, spre deosebire de sotul acesteia, de scandalul Lewinsky, care i-a atras un urias capital de simpatie din partea americanilor de rand.

"Haideti sa vorbim. Am sentimentul ca vom ajunge la concluzii foarte interesante" si-a inceput ea discursul, invitandu-i pe cetatenii americani sa intre in contact cu ea prin intermediul videochatului gazduit de websitul ei oficial. "Aceasta campanie este sansa de a lupta pentru principiile si valorile pe care le cultivam, sa promovam noi idei, sa scoatem la iveala noi energii si sa impingem in fata o noua conducere a tarii", adaugand: "Putem si o vom face". Doamna Clinton nu este prima femeie care intra in cursa prezidentiala americana. Predecesoarele sale, Elizabeth Dole, din partea republicanilor si Moseley Braun, din partea democratilor, in 2000 si respectiv in 2004, au incercat si ele sa intre in cursa pentru Casa Alba dar fara succes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.