Presedintele venezuelean Hugo Chavez, care a inceput la 10 ianuarie noul sau mandat de sase ani, a obtinut, pe o perioada de un an si jumatate, puteri depline. Un act normativ adecvat a fost adoptat, in prima lectura, de Adunarea Nationala
Un pas decisiv pe drumul spre socialism. Printre legile preconizate de seful statului figureaza nationalizarea principalelor intreprinderi din domeniul telecomunicatilor, precum si cele din sectorul energetic si al electricitati. A doua lectura, programata pentru saptamana trecuta, urmeaza sa aprobe in versiune definitiva pachetul noilor norme, in virtutea carora Chavez va putea guverna, timp de 18 ani, prin decrete.

"Acest proces nu poate fi stopat. Este o necesitate istorica", a estimat deputatul Juan Montenegro Nunez. Inaripat de realegerea lui categorica, Chavez doreste sa dispuna de prerogative exceptionale pentru a pune in practica "legile revolutionare", instrumente necesare realizarii planurilor lui economice, politice, sociale, de securitate si de aparare. Nedorind sa piarda niciun minut, liderul venezuelean a format deja o comisie insarcinata sa recomande reforme constitutionale de anvergura, pe care are de gand sa le supuna consultarii populare pana la sfarsitul acestui an.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.