Procurorul general al Rusiei, Iuri Ciaika, a dat un ultimatum Scotland Yard, conditionand a doua vizita la Moscova a detectivilor britanici de deplasarea la Londra a anchetatorilor rusi.
Mai mult, Ciaika a spus raspicat ca spera sa-i gaseasca pe asasinii fostului spion Aleksandr Litvinenko, otravit cu poloniu printre bogatii rusi carora Marea Britanie le-a acordat gazduire si a adaugat ca si alti rusi ar putea fi otraviti la Londra. A dat si nume: Iuri Golubev, fondatorul grupului IUKOS, decedat subit in urma cu noua zile.

Ciaika a mai spus ca pricipalul obiect de interes al anchetei sale este Boris Berezovski, un miliardar in exil si care, dupa cum scria "The Times", a criticat vehement Kremlinul, s-a declarat dusman al presedintelui Vladimir Putin. Berezovski, despre care se spune ca a finantat "revolutia portocalie" din Ucraina, a fost un adevarat binefacator pentru Litvinenko, acesta din urma sustinand ca i-a salvat viata fostului oligarh. Drept recunostinta, Berezovski l-a luat in serviciul lui pe Litvinenko. intre timp, surse de la Londra au dat de inteles ca acest caz ar putea fi trecut la "secret". Adica, niciun fel de informatii pentru presa despre derularea anchetei. De ce? Mass media a speculat ca, probabil, Scotland Yard a dat de urma adevaratilor vinovati, dar ca, deocamdata, e mai bine sa nu se stie despre cine este vorba.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.