Cancelarul german Angela Merkel a declarat, ieri, ca nerezolvarea impasului in care se afla adoptarea Constitutiei Uniunii Europene pana la viitoarele alegeri parlamentare europene din 2009 ar insemna „un esec istoric“.
Merkel a facut aceste afirmatii cu prilejul prezentarii principalelor obiective ale presedintiei germane a Uniunii Europene, intr-un discurs sustinut in Parlamentul European (PE). Ea a subliniat importanta revitalizarii Constitutiei europene si necesitatea obtinerii unui acord in privinta politicii energetice comune. Alegatorii francezi si olandezi au respins prin referendum, in 2005, adoptarea proiectului legii fundamentale a Uniunii.

Voci si interese romanesti
Eurodeputatul Marian Jean Marinescu, din grupul popularilor, a exprimat ieri sustinerea pentru Tratatul constitutional si dorinta Romaniei de a se implica in proiectele pentru Balcanii de Vest si pentru zona Marii Negre, potrivit NewsIn. Marinescu a fost primul europarlamentar roman care a luat cuvantul in plenul Parlamentului European. "Apreciem in mod deosebit ca in programul presedintiei germane sunt mentionate prioritati care vor determina accelerarea integrarii noilor state membre", a spus Marinescu. In acest sens, el a adus in discutie programul de asistenta practica pentru utilizarea fondurilor structurale din cercetare si dezvoltare. De asemenea, eurodeputatul roman a accentuat faptul ca dosarul energetic european trebuie tratat unitar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.