In timpul procesului, Saddam va fi adus in fata tribunalului intr-o cusca de fier, ca aceea a criminalului Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins , in "Tacerea Mieilor".

Fotografii clasificate "strict-secret", pe care totusi The Sun le-a obtinut in exclusivitate, arata cateva ipostaze din ceea ce i se pregateste fostului presedinte irakian, intr-unul din cele doua tribunale amenajate chiar in fostul sau palat prezidential de la Bagdad. Acum, muncitorii irakieni lucreaza la cusca de fier in care va fi judecat Saddam. Surse din palat au mai dezvaluit ca "masurile de securitate vor fi extraordinare. Saddam va sta intr-o celula din subsolul palatului, in care va fi supravegheat 24 de ore din 24 de agentii de securitate, care ii vor urmari toate miscarile prin niste pereti grosi de sticla". Din celula de la subsol Saddam "va urca direct in sala de tribunal cu un lift de maxima securitate".

IMPOSIBIL DE ATACAT

Si sala, una dintre imensele camere din palatul prezidential, unde va fi judecat fostul dictator a fost reconstruita aproape in intregime, atat din cauza avarierii palatului in urma bombardamentelor, cat mai ales pentru a crea "cea mai sigura zona". Pentru aceasta s-au cheltuit milioane de dolari, iar trupele americane supravegheaza fara pauza lucrarile muncitorilor civili. The Sun a mai aflat ca "zona va fi imposibil de atacat" atunci cand va incepe procesul fostului dictator irakian.

Asta se va intampla cel mai devreme anul viitor, deoarece judecata lui Saddam va incepe dupa ce se vor termina investigatiile in dosarele colaboratorilor lui Saddam (cei 12 membri din guvernul acestuia, aflati acum in custodia americanilor) si dupa ce se vor strange suficiente probe impotriva dictatorului. Saddam are o armata de avocati, angajati de familia sa, intre care zece sunt irakieni, iar 25, straini.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.