Ziarul "Haaretz" a relatat despre tratative duse, in ascuns, timp de doi ani intre cele doua tari
"Reprezentanti ai Israelului si Siriei ar fi putut ajunge la o intelegere pentru a negocia un tratat de pace bilateral, dupa doi ani de reuniuni secrete intre 2004 si 2006", scrie "Haaretz", citat de ziarul spaniol "El Mundo".

Ca parte a acestui viitor acord, Israelul ar fi urmat sa cedeze Siriei inaltimile Golan, cucerite in iunie 1967, iar Israelul sa aiba control asupra folosirii apelor Lacului Kinneret (lacul Tiberiada sau Marea Galileii) si ale raului Iordan. Contactele intre reprezentantii celor doua tari ar fi inceput in septembrie 2004 din initiativa presedintelui sirian, Bashar al Asad, potrivit postului de radio public israelian. La contacte ar fi participat indirect israelieni, avand ca intermediar un fost director din Ministerul de Externe, Alon Liel. Liel a declarat insa ca "nu a fost reprezentantul nimanui".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.