Liderul cubanez Fidel Castro este intr-o stare "foarte grava" din cauza unei infectii aparuta la intestinul gros, dupa trei operatii ratate, anunta ieri cotidianul spaniol "El Pais".
Erau citate doua surse neidentificate de la spitalul Gregorio-Maranon din Madrid. Aici lucreaza Jose Luis Garcia Sabrido, chirurgul care s-a deplasat in decembrie anul trecut in Cuba pentru a-l ingriji pe "Lider Maximo", in varsta de 80 de ani. Un diplomat cubanez acreditat la Madrid a calificat informatia ca fiind "istorie inventata". "Este o alta minciuna si nu e nimic de discutat. Daca este cineva care are dreptul de a vorbi despre boala lui Castro, sunt autoritatile de la Havana. Este o poveste inventata de la cap la coada", a spus respectivul diplomat, sub acoperirea anonimatului. in articolul sau publicat in varianta electronica, "El Pais" nota, printre altele: "O grava infectie, cel putin trei operatii ratate si diverse complicatii au condus la o deteriorare accentuata a sanatatii lui Fidel Castro".

Cotidianul madrilen preciza ca, in timpul vizitei sale din decembrie, medicul Garcia Sabrido ar fi observat o rana abdominala la Castro, pacientul fiind alimentat prin perfuzare. in iulie anul trecut, liderul cubanez a fost supus unei interventii chirurgicale. De atunci, Castro nu a mai aparut in public, au existat doar aparitii televizate, scurte si needificarea in privinta starii reale a bolnavului. De atunci, interimatul tarii este asigurat de fratele lui Castro, Raul, ministru al apararii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.