Veniti din toate colturile tarii, peste 60.000 de sustinatori ai opozitiei libaneze au trecut cu succes de cordonul de securitate instituit de armata si s-au alaturat celor 5.000 de manifestanti care si-au petrecut noaptea in Piata Martirilor din Beirut, pentru a cere retragerea trupelor siriene si demisia guvernului pro-sirian. Demonstrantii acuza guvernul si sustinatorii Siriei ca s-au aflat in spatele asasinarii fostului premier libanez Rafik Hariri.

Incalcind interdictia de a manifesta, grupurile compuse din studenti sau chiar familii intregi au fortat intrarea in Piata Martirilor, incercuita de politie si armata, si au scandat indelung "Siria afara" sau "Nu vrem alta armata in Liban decit armata libaneza".

Putin cite putin, venind din nord si sud pe jos, pentru a evita ambuteiajele create de baraje, manifestantii au accentuat presiunea asupra fortelor de ordine. Mii de protestatari si-au petrecut noaptea in Piata Martirilor, in corturi sau protejati de paturi, in timp ce in oras au fost instalate mai multe baraje ale politiei si armatei, care au interzis accesul masinilor si autobuzelor care se indreptau catre centru. In paralel cu manifestatia de protest, parlamentul de la Beirut s-a reunit pentru a discuta o motiune de neincredere la adresa guvernului, inaintata de opozitie. In fata Parlamentului, premierul libanez pro-sirian Omar Karame si-a prezentat demisia, gest intimpinat cu aplauze.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.