Miliardarul Mikhail Prokhorov, proprietarul Norilsk Nickel si ocupant al locului 89 in topul Forbes 2006, si alti 25 de concetateni (unii dintre ei directori in cadrul consortiului patronat de acesta) au fost arestati saptamana trecuta, banuiti de legaturi cu o retea de prostitutie de lux. Desi suspectii au fost eliberati zilele urmatoare, majoritatea intorcandu-se intre timp in Rusia, Prokhorov si amicii sai sunt considerati, deocamdata, din lipsa de probe, martori in cazul investigat de autoritatile franceze inca din 2005, care au informatii ca multe din victimele retelei sunt minore.

Prokhorov si tovarasii sai se pregateau sa intampine, weekendul trecut la Courchevel, anul nou de rit vechi, printr-o petrecere de pomina. N-au mai apucat insa pentru ca luxosul complex hotelier in care se cazasera a fost impresurat de 50 de politisti inarmati. In momentul retinerii sale, Prokhorov se afla in prezenta a trei femei. Intr-unul din apartamentele de lux ale hotelului a fost gasita si o importanta suma de bani - 65.000 de euro. In total, politia a chestionat sapte domnisoare, toate foarte tinere, majoritatea avand sub 20 de ani. Dupa ce s-au convins ca nici una din fetele retinute nu era minora, anchetatorii au decis eliberarea celor sapte tinere, alaturi de alte noua persoane retinute in timpul raidului.

Celelalte 11 persoane retinute, printre care si Prokhorov, au fost eliberate doua zile mai tarziu, dupa prezentarea in fata unei instante din Lyon. Anchetatorii erau de parere ca femeile care ii acompaniau pe magnat si pe prietenii acestuia sunt prostituate rasplatite pentru serviciile lor cu cadouri extraordinar de scumpe. De altfel, conform presei franceze, frumoasele tinere purtau rochii Prada si pantofi Manolo Blahnik