Bogatasii rusi care invadeaza exclusivista statiune de schi Courchevel, din Franta, vor fi nevoiti sa-si gaseasca alt loc de distractie pe timp de iarna, intrucat autoritatile au hotarat ca de aceasta data au mers prea departe cu destrabalarea. Locul preferat al magnatilor este Byblos, hotelul in care a fost retinut si miliardarul rus Mikhail Prokhorov, alaturi de alte 25 de persoane. Byblos are mare cautare atat datorita vastelor sale apartamente, inchiriate cu aproximativ 9000 de dolari pe noapte, cat si pentru clubul sau Les Caves, unde sampania costa 4000 de dolari, iar caviarul 1000.

Miliardarul Mikhail Prokhorov, proprietarul Norilsk Nickel si ocupant al locului 89 in topul Forbes 2006, si alti 25 de concetateni (unii dintre ei directori in cadrul consortiului patronat de acesta) au fost arestati saptamana trecuta, banuiti de legaturi cu o retea de prostitutie de lux. Desi suspectii au fost eliberati zilele urmatoare, majoritatea intorcandu-se intre timp in Rusia, Prokhorov si amicii sai sunt considerati, deocamdata, din lipsa de probe, martori in cazul investigat de autoritatile franceze inca din 2005, care au informatii ca multe din victimele retelei sunt minore.

Prokhorov si tovarasii sai se pregateau sa intampine, weekendul trecut la Courchevel, anul nou de rit vechi, printr-o petrecere de pomina. N-au mai apucat insa pentru ca luxosul complex hotelier in care se cazasera a fost impresurat de 50 de politisti inarmati. In momentul retinerii sale, Prokhorov se afla in prezenta a trei femei. Intr-unul din apartamentele de lux ale hotelului a fost gasita si o importanta suma de bani - 65.000 de euro. In total, politia a chestionat sapte domnisoare, toate foarte tinere, majoritatea avand sub 20 de ani. Dupa ce s-au convins ca nici una din fetele retinute nu era minora, anchetatorii au decis eliberarea celor sapte tinere, alaturi de alte noua persoane retinute in timpul raidului.

Celelalte 11 persoane retinute, printre care si Prokhorov, au fost eliberate doua zile mai tarziu, dupa prezentarea in fata unei instante din Lyon. Anchetatorii erau de parere ca femeile care ii acompaniau pe magnat si pe prietenii acestuia sunt prostituate rasplatite pentru serviciile lor cu cadouri extraordinar de scumpe. De altfel, conform presei franceze, frumoasele tinere purtau rochii Prada si pantofi Manolo Blahnik


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.