“Migratia nu ar trebui considerata doar o problema, ci, o resursa care a fost de ajutor umanitatii pe intreg parcursul ei’’, a spus Papa Benedict al XVI-lea in predica sa de duminica, amintindu-le credinciosilor adunati in Piata San Pietro de la Vatican, ca in acea zi Natiunile Unite celebrau ziua internationala pentru migratie.
"Fuga in Egipt a Familiei din Nazaret ne ofera o imagine a conditiilor grele in care toti emigrantii traiesc, in special, refugiatii, exilatii, evacuatii, dislocatii si cei persecutati" a spus acesta amintind de umilintele la care milioanele de migranti ai lumii sunt zilnic supusi. El le-a cerut credinciosilor sa le acorde respect acestor oameni considerand ca imaginea Mantuitorului insusi este reflectata in fiecare dintre acestia.

Ca si predecesorul sau Ioan Paul al II-lea el nu a ezitat sa acuze guvernele lumii de indiferenta si cinism in modul in care abordeaza aceasta problema solicitandu-le sa intreprinda masuri legislative si administrative care sa ii protejeze pe cei aflati departe de casa. Papa Benedict al XVI-lea s-a pronuntat in favoarea protejarii in special a femeilor si copiilor, prin acces la serviciile esentiale de care ar trebui sa se bucure fiecare om.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.