Serviciile britanice de securitate dezvolta o arma tip harpon pentru a apara Parlamentul in eventualitatea unor atacuri dinspre Raul Tamisa, relateaza saptamanalul britanic Sunday Telegraph, in editia electronica de duminica.
Dispozitivul in stil James Bond ar putea fi folosit pentru a opri o barca plina de explozibili care ar naviga pe Tamisa catre Westminster. Politia, marina regala si oameni de stiinta de la Ministerul de Interne testeaza "sistemul de prindere" pe raul Solent, scrie The Sunday Telegraph. Sistemul este format dintr-ul carlig de metal, aflat la capatul unui cablu foarte rezistent, lansat dintr-o arma speciala, cu aer comprimat, spre o barca in miscare. Cablul se infasoara in jurul elicelor barcii, oprind motorul acesteia.

Politia intentioneaza sa instaleze primul dispozitiv de acest tip in zona pontonului Wapping, la 6,5 kilometri de Westmister, daca testul va reusi. Orice barca ce scapa de sistemul de la Wapping, va fi atacata din alte locatii fixe de tragere, cum ar fi podurile de pe Tamisa. Arma va fi instalata si pe o serie de Land Rover-uri stationate pe malul Tamisei. Autoritatile au luat aceasta masura dupa un raport al MI5 si Scotland Yard, care a identificat raul ca fiind un punct vulnerabil pentru securitatea Palatului Parlamentului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.