Despre guvernatorul de Ciukotka si cel mai bogat rus, Roman Abramovici, s-a spus ca ba vrea sa-si cumpere o somptuoasa vila in Austria, ba castelul Bran. Informatii ramase insa fara nicio confirmare oficiala.

Acum, se zvoneste ca proprietarul clubului de fotbal Chelsea a comandat in Germania un nou iaht. Care va purta numele de Eclipse si care, daca vestea se adevereste, are menirea de a deveni cea mai mare nava privata din lume.

Potrivit cotidianului "The Wall Street Journal", ambarcatiunea va avea cateva bai, o piscina, trei salupe rapide si un submarin. Nava va fi dotata cu senzori de miscare si un sistem de interceptare a rachetelor. Pretul iahtului a fost estimat de experti la 300 milioane de dolari. In afara de Eclipse, care va avea o lungime de 160 de metri, Abramovici mai poseda alte trei iahturi. Primele informatii despre noua nava a guvernatorului au aparut in 2005.

Proiectul sub numele de cod Secret a iscat atata agitatie incat iubitorii de astfel de ambarcatiuni au afirmat ca Abramovici ar intentiona sa-si contruiasca doua iahturi gigantice, plus o nava auxiliara pentru transportul de combustibil si tot felul de "jucarioare", precum barci cu motor si elicoptere. Deseori, in calatoriile lui pe marile lumii, Abramovici ii ia cu el pe colegii rusi de afaceri, finantisti britanici si jucatori ai echipei lui de fotbal. Iahturile lui pot fi frecvent vazute la Monaco, Portofino, Cannes sau Caraibe.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.