Este al doilea scandal, in mai putin de un an, care izbucneste in Ucraina in legatura cu interceptarea convorbirilor telefonice ale unor inalti demnitari ai statului.
Daca in martie 2006 dezvaluirile veneau din interiorul serviciilor speciale, de aceasta data "bomba" a fost detonata de liderul Partidului socialist (SPU), Ivan Boki (foto). Adresandu-se colegilor sai deputati, el a cerut deschiderea unei anchete parlamentare privind ascultarea discutiilor telefoanelor ale presedintelui Radei Supreme, Aleksandr Moroz, cu ambasadorul Marii Britanii la Kiev.

Potrivit spuselor sale, recent, in reteaua de internet a aparut un fragment din inregistrarea uneia din aceste convorbiri. "Exista toate motivele sa credem ca nu este vorba de un fals", a subliniat Boki. De altfel, Moroz a confirmat autenticitatea discutiei. Boki a estimat ca serviciile speciale, Ministerul de Interne si Consiliul de securitate al tarii trebuie sa dea explicatii. Pana atunci, a avertizat liderul socialist, fractiunea partidului sau nu va participa la dezbaterile pe chestiuni care vizeaza activitatea acestor institutii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.