Se intampla in Irlanda. Si este vorba despre toate bancnotele aflate in circulatie in acest stat. Nu o spune presa. Asa sustin oamenii de stiinta. Mai precis, un grup de experti ai Univerisitatii din Dublin. Ei au analizat 45 de bancnote cu ajutorul unei tehnologii care permite depistarea chiar si a celei mai neinsemnate cantitati de narcotice.
De obicei, particole de cocaina se "prind" de bumbacul din hartia biletelor valorice. Unele din "obiectele" cercetate au fost folosite, probabil, pentru inhalarea drogului - continutul de cocaina s-a dovedit extrem de ridicat. Altele ar fi putut intra in contact, de exemplu in portofoliu, cu primele. Un amanunt interesant: cu cat bancnota are o valoare mai mare cu atat mai ridicata este posibilitatea utilizarii lor in alte scopuri: o concentratie inalta a fost fixata in special pe hartiile de 20 si 50 de euro.

Dupa un asemenea rezultat, oamenii de stiinta s-au declarat pur si simplu "socati". Desi, nota BBC, concluzia cercetatorilor irlandezi coincide cu punctul de vedere al colegilor lor din alte state europene, inclusiv din Marea Britanie si din Spania. Prezenta cocainei demonstreaza ca numarul oamenilor care utilizeaza acest drog se pastreaza la cote ridicate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.