Premierul israelian Ehud Olmert va face obiectul unei anchete penale in cazul privatizarii bancii Leumi, a doua ca importanta din Israel, relateaza presa israeliana. Procedurile preliminare au fost demarate in octombrie 2006 si urmau sa dovedeasca favorizarea de catre Olmert a unui om de afaceri, in 2005, cind actualul premier era ministru de finante in guvernul Sharon.

Un trecut "incarcat"

Olmert este investigat si pentru acordarea de privilegii ilicite in valoare de milioane de dolari avocatului Uri Messer, unul dintre partenerii sai de afaceri, si pentru numiri in functii pe criterii politice, fapte comise in calitate de ministru al industriilor. Ministerul justitiei israelian a calificat insa ca "premature" informatiile despre cercetarea lui Olmert. "Ministerul nu comenteaza, deoarece deciziile in acest dosar sint in curs de adoptare", a adaugat un purtator de cuvint, citat de MEDIAFAX.

Cazul Olmert vine pe fondul arestarii a 20 de functionari ai autoritatii fiscale israeliene, care au acordat facilitati ilegale unor oameni de afaceri.