Cadavrul lui Saddam, filmat cu un mobil, i-a provocat pe sunniti, si sute de siiti au fost spanzurati in strada Un nou film, de numai 27 de secunde, prezentand ranile de pe trupul lui Saddam Hussein, a fost postat ieri pe internet. Zguduiti de aceste noi dovezi ale abuzurilor la care a fost supus fostul presedinte irakian, sunnitii au inceput sa se razbune.

Imaginile au fost filmate la un spital din Bagdad unde trupul invelit in cearsafuri al fostului presedinte irakian sta intins pe un pat-carucior. Cineva inlatura panza si spectatorului i se dezvaluie imagini de cosmar. Saddam are capul rasucit intr-o pozitie nefireasca, pe gatul lui se vad mari pete vinetii, iar fata lui e plina de rani sangerande. Si in jurul gatului sunt pete mari de sange, care dovedesc ca moartea condamnatului a fost mai mult decat o simpla executie prin spanzurare.

Sunnitii vor sa se razbune

Sunnitii ii acuza pe siiti ca au transformat executia lui Saddam intr-o moarte rituala, pentru ca l-au spanzurat pe fostul presedinte chiar in ziua de Haj, cand Satana este batut cu pietre si e trimis in Iad. De altfel, in timpul executiei, unul dintre calai chiar i-a strigat condamnatului: "Du-te in Iad!", ceea ce confirma oarecum acuzatiile sunnite. Specialistii spun ca rana de pe gat dezvaluie si ea un alt ritual siit, care presupune varsarea "sangelui murdar".

Strada Haifa, drumul Infernului

Pe strada Haifa, din Bagdad, sute de siiti au fost spanzurati duminica, in plina zi, de stalpii de telegraf si de grinzile caselor bombardate. Ieri, multe familii siite au fost atacate de insurgenti, iar barbatii gasiti in case au fost spanzurati de lampadare. Altii au fost ridicati din microbuzele care circulau in zona, fiind oameni simpli, care mergeau la serviciu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.