Pentru a-si pune in practica programul sau de nationalizare la scara larga, presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a cerut parlamentului sa-i confere puteri speciale
In special, liderul de la Caracas doreste trecerea in sectorul public a societatii de telecomunicatii CANTV, precum si a unor companii energetice. Potrivit cotidianului francez, "Le Figaro", noua legislatie ii va permite lui Chavez sa puna capat controlului exercitat de grupurile straine asupra mai multor instalatii petroliere ale tarii. El va putea, de asemenea, sa promulge hotarari si in alte domenii: economic, social, securitate si aparare, intr-un "interval rezonabil de un an". In egala masura, presedintele a anuntat ca Banca centrala venezueleana nu poate ramane independenta. "E o idee neoliberala!", a explicat el. Conducerea institutiei i-a reprosat deja sefului tarii ca se foloseste de banii ei pentru a-si finanta reformele sociale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.