Israelul dezvolta in prezent cel mai mare avion fara pilot (drona) din lume, care va fi utilizat pentru operatiuni la mare distanta si pentru a distruge rachete balistice inca de la lansare, a afirmat luni un oficial din domeniul securitatii israeliene, citat de AFP.
Drona, denumita Eitan, este construita de intreprinderea de stat Israel Aircraft Industries, si are o lungime a aripilor de aproximativ 35 de metri, apropiata de cea a unui Boeing 737, a precizat pentru AFP un responsabil israelian, care a preferat anonimatul.

Conform ziarului Yediot Aharonot, drona a fost conceputa pentru misiuni la mare distanta si este echipata cu camere de luat vederi sofisticate si cu proiectile care ii permit sa identifice, respectiv sa intercepteze, rachete cu raza lunga de actiune, inca din momentul lansarii acestora. Avionul spion urmeaza sa efectueze primul sau zbor in urmatoarele zile, noteaza Yediot Aharonot. De cativa ani, Israelul depune eforturi sa obtina tehnologie menita sa contracareze orice amenintari cu arme balistice, de teama unui atac lansat de Iran, care dispune de rachete capabile sa loveasca statul evreu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.