Peste 200 de cetateni moldoveni se aflau, sambata dimineata, la poarta Consulatului Romaniei din Chisinau, stand la coada pentru a obtine o viza, necesara dupa aderarea Romaniei in UE, relateaza agentiile internationale de presa.
Tara cu populatie majoritara vorbitoare de limba romana, Republica Moldova a beneficiat de un tratament preferential, cetatenii moldoveni putand intra in Romania numai cu un document de identitate.

Ulterior, a fost impusa obligativitatea prezentarii pasaportului, inaintea momentului introducerii vizelor, solicitata de Bruxelles si intrata in vigoare la 1 ianuarie. In cateva zile, site-ul Consulatului roman la Chisinau a fost blocat de solicitantii de viza, care s-au inghesuit si in fata cladirii reprezentantei, pazita de zeci de politisti moldoveni care incearca sa tina multimea la distanta. In interiorul cladirii, studentii beneficiaza de prioritate, deoarece Ministerul roman de Externe doreste ca solicitarile acestora sa fie tratate prioritar. Acest fapt provoaca nemultumirea altor categorii de persoane, in cazul carora viza este necesara doar pentru tranzitarea Romaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.