Cu doar o ora inainte de ceremonia de instalare in functia de arhiepiscop al Varsoviei, Stanislaw Wielgus si-a anuntat demisia pentru a pune capat scandalului in care este acuzat de colaborare cu fosta politie secreta comunista.
In cadrul unei slujbe speciale, organizata inainte de ceremonia de instalare in functia de arhiepiscop al Varsoviei, Stanislaw Wielgus a anuntat cu lacrimi in ochi ca demisioneaza. Desi il despartea mai putin de o ora de "ungerea" oficiala in ravnitul post, Wielgus a preferat sa cedeze presiunilor tot mai insistente ale celor care il condamnau pentru colaborarea cu politia politica din regimul comunist. Potrivit BBC, decizia sa a fost totusi fara precedent, mai ales in conditiile in care Wielgus a demisionat cu atat de putin timp inainte de ceremonia de instalare, la care urma sa ia parte inclusiv presedintele Poloniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.