Arnold Schwarzenegger a fost reinvestit in functia de guvernator al Californiei. Fostul dur de la Hollywood, reales in urma alegerilor legislative din 7 noiembrie, a depus juramantul in carje. El a promis ca isi va dedica cel de-al doilea mandat misiunii de a rezolva problemele cu care se confrunta California si intreaga lume.
Arnold Schwarzenegger, care se descrie drept un politician de centru, care nu se afla in slujba nici unui partid, a lipsit de la petrecerea data in cinstea sa, inaintea ceremoniei de reinvestire. Schwarzenegger a suferit, in urma cu aproape o luna, o fractura de femur, in urma unui accident de ski, iar medicii i-au recomandat sa se odihneasca. El si-a intrerupt totusi programul de recuperare pentru a depune juramantul, alaturi de sotia sa, Maria Shriver.

In discursul tinut ulterior, cel de-al 38-lea guvernator al Californiei a amintit de anul sumbru pe care l-a avut, in 2005, cand popularitatea sa a scazut in sondaje, in urma unei dispute cu sindicatele. Schwarzenegger a marturisit ca evenimentele i-au dezvaluit un nou mod de a rezolva problemele. "Ca Sfantul Pavel pe drumul Damascului, am avut o experienta care mi-a deschis ochii. Si ce am vazut? Am vazut ca oamenii, nu doar cei din California, dar din intreaga natiune, sunt infometati dupa un nou tip de politica, unul care sa vada dincolo de vechile reguli, vechile tipare, vechile dispute", afirma Schwarzenegger. Schwarzenegger s-a folosit de discursul sau pentru a prezenta si viziunea lui asupra statului California, in urmatorii 20 de ani. El le-a promis californienilor ca va reface infrastructura statului, va lua masuri de protejare a mediului si va rezolva problemele bugetare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.