Ziarul libanez Al-Akhbar, apropiat de miscarea siita radicala Hezbolah a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a “doua faza a intifadei din Liban” va incepe azi.
Potrivit articolului la care facem referire opozitia "a intrat intr-o noua faza de confruntari intense cu factiunile care sustin puterea" mai ales dupa ce a devenit sigura ca guvernul Al-Siniora, sprijinit de Statele Unite si Franta nu intentioneaza sa demisioneze.

Potrivit Al-Akhbar opozitia va trece de la blocarea pietelor si a drumurilor de acces in capitala la preluarea prin forta a ministerelor si a celorlalte institutii publice. Unul dintre obiectivele mentionate explicit in articol era aeroportul din Beirut, singura legatura a Libanului cu lumea. Obiectivul anuntat al acestui nou plan de actiune este paralizarea completa a guvernului. Actiunile de masa indreptate impotriva guvernului Al-Siniora au debutat pe 1 decembrie anul trecut. In tot acest rastimp au fost purtate negocieri care au urmarit prevenirea escaladarii violentelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.