Papa Ioan Paul al II-lea a surprins ieri pe toata lumea, aparind pentru citeva secunde la geamul salonului sau din Spitalul Gemelli, pentru a-i binecuvinta pe sutele de credinciosi, care, de la internarea sa de joi, vin zilnic aici sa se roage pentru sanatatea sa. Pentru prima oara in cei 26 de ani de pontificat, Ioan Paul al II-lea nu a putut participa la slujba de duminica, traditionala binecuvintare fiind rostita de un colaborator al sau.

Surse ale Vaticanului anuntasera in cursul zilei de simbata ca medicii nu i-au permis Papei, care a suferit o traheotomie, sa apara la fereastra spitalului. Cu toate acestea, Papa, care are reputatia de a fi "un pacient incapatinat", a dorit sa ia contact cu credinciosii, astfel ca, asistentii sai au fost nevoiti sa aduca in mare viteza de la Vatican fotoliul rulant cu care a fost deplasat pina la fereastra. Fiind vorba de o decizie de ultim moment, cameramanii Vaticanului nu au avut timp sa ajunga sa filmeze momentul. Ioan Paul al II-lea a facut semnul crucii asupra celor prezenti si a facut un gest in directia gitului, ca pentru a arata ca nu poate vorbi din pricina operatiei.

Intr-un mesaj din partea sa citit in Piata Sf. Petru, Suveranul Pontif a facut citeva referiri la situatia sa, afirmind ca "orice fel de suferinta umana ascunde in sine promisiunea salvarii divine si a bucuriei".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.