Politologul rus Stanislav Belkovski, presedintele Institutului de Strategie Nationala din Rusia, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Statele Unite vor declansa o operatiune impotriva Iranului cel tarziu anul viitor, transmite RIA Novosti. Dupa parerea lui, principalul motiv este impiedicarea regimului de la Teheran de a deveni jucator strategic independent in regiune. In plus, SUA sunt interesate sa isi impuna controlul asupra resurselor energetice din aceasta tara -10 la suta din petrolul mondial si 14 procente din rezervele de gaze apartin Iranului.

Belkovski a dezvaluit ca anul 2006 nu a fost ales la intamplare, ci pentru ca acum SUA nu au suficiente resurse economice si militare pentru a invada Iranul. Expertul a mai subliniat ca Teheranul este un partener strategic pentru Moscova, iar trecerea Iranului sub influenta SUA va dezechilibra complet balanta de forte in regiune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.