Printul Charles considera ca a fost "torturat" de viitorii sai supusi in legatura cu relatia lui cu Camilla Parker Bowles, afirma "The Mail on Sunday", citind confidentele pe care mostenitorul tronului britanic i le-a facut lui Gavin Hewit, jurnalist la BBC.
In cadrul unei discutii cu caracter privat, survenite in timpul unei vizite in Bulgaria, in 2003, Charles i-a spus ziaristului de la BBC ca s-a saturat sa fie intrebat de relatia cu Camilla si si-a manifestat convingerea ca "britanicii nu au pic de compasiune". "Nu vad de ce ar trebui sa povestesc despre viata mea privata.

Toata viata mea mi s-a spus ce trebuie sa fac. M-am saturat. Viata mea privata a devenit o industrie. Nu vreau decit sa fiu lasat in pace", a afirmat mostenitorul tronului britanic, in acelasi interviu, inclus intr-o carte ce urmeaza a fi lansata in curind in Marea Britanie.

Purtatorul de cuvint al printului a refuzat sa comenteze articolele aparute ieri pe aceasta tema. Dezvaluirea comentariilor ce vadesc nemultumirea printului fata de felul in care a fost tratata povestea sa de dragoste cu Camilla survin intr-un context destul de delicat, la Londra intensificindu-se polemicile privind oportunitatea si chiar legalitatea acestei casatorii. Un sondaj de opinie dat publicitatii simbata arata ca doar 31a din britanici considera ca Charles merita sa urce pe tron, in timp ce un sfert se pronunta pentru abolirea monarhiei dupa decesul actualei suverane.

Mai intii datoria, apoi placerea

Paradoxal, unul dintre cei mai inversunati adversari ai acestei uniuni este chiar mama lui Charles, Regina Elisabeta a II-a, care a decis sa nu participe la cununia civila, iritata de faptul ca fiul ei "pune placerile personale inaintea obligatiilor", scria ieri "Sunday Telegraph". Potrivit unor surse de la Palatul Buckingham, suverana este atit de suparata de apropiata nunta, despre care se teme ca ar terfeli reputatia familiei regale, incit "nu-i va ierta niciodata lui Charles acest gest". Dupa cit se pare, furia reginei este copios alimentata de cei din anturajul sau, publicatia londoneza afirmind ca secretarul privat al reginei, Sir Robin Janvrin, a fost cel care a insistat ca Elisabeta a II-a sa nu participe la "o nunta care are loc intr-o primarie", fiind de parere ca nu este de rangul sau.

Cununia ar putea fi suspendata

In acest timp, justitia britanica examineaza in continuare legalitatea casatoriei civile a printului Charles, presa sustinind chiar ca ceremonia ar putea fi suspendata. Problema va fi analizata de Elizabeth Butler-Sloss, presedintele departamentului pentru problemele familiei al Inaltei Curti, impreuna cu diversi experti, in functie de rezultat, controversata chestiune putind fi transata la tribunal.

Unii juristi sint de parere ca numai o casatorie religioasa intre Charles si Camilla ar fi legala, dar acest lucru este imposibil pentru ca Biserica Anglicana interzice persoanelor divortate sa se casatoreasca religios. "The Mail on Sunday" afirma ca guvernul ar fi fost prevenit sa fie gata sa promoveze rapid o noua lege care sa permita desfasurarea cununiei in cazul in care expertii ajung la concluzia ca aceasta nu poate avea loc in actualul cadru legislativ.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.