De la 1 ianuarie 2007, Germania a preluat presedintia Uniunii Europene de la Finlanda. Pe perioada mandatului de sase luni, Germania va organiza si va prezida toate reuniunile si summiturile Consiliului European, organismul de conducere al Uniunii.
Viitorul Uniunii Europene si constitutia europeana sunt prioritatile mandatului german. Presedintia se va consulta cu fiecare stat membru in parte si va prezenta un raport legat de procesul de reforma institutionala a uniunii. Obiectivele pe care Germania si-a propus sa le atinga in timpul presedintiei nu sunt deloc simple: baze pentru securitate energetica, imbunatatirea relatiilor tot mai proaste ale Europei cu Rusia, intarirea legaturilor cu state din flancul vestic al Rusiei si cu cele din Asia Centrala si reluarea procesului de pace in Orientul Apropiat.

Mai mult, Germania spera sa initieze o noua "foaie de parcurs" si pentru Europa, care ar urma sa dea statelor membre primele indicii cu privire la cum ar trebui sa arate regulile de luare a deciziilor in Uniunea Europeana dupa respingerea proiectului de Constitutie europeana de catre Franta si Olanda in 2005.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.