Guvernul din Irak a inceput o ancheta cu privire la inregistrarea neoficiala a executiei lui Saddam Hussein difuzata pe internet. Este vorba despre o inregistrare realizata cu un telefon mobil si care include momentul spanzurarii dar si schimburile de replici si insultele care au precedat executia.

De exemplu, una din persoanele aflate de fata i-a spus fostului lider irakian sa mearga in iad. Autoritatilor de la Bagdad le este teama ca acesta inregistrare neautorizata ar putea duce la amplificarea violentelor din Irak.

Vicepremierul Marii Britanii, John Prescott, care il inlocuieste in aceasta perioada pe prim ministrul Tony Blair, a criticat la BBC felul in care s-a desfasurat executia.

"A fost de-a dreptul deplorabil", a spus domnul Prescott. "O chestiune care mi se pare de neinteles pentru oricine, indiferent de ce crede despre pedeapsa capitala."

"E inacceptabila sa apara o astfel de inregistrare, iar celor care sunt responsabil pentru aceasta ar trebui sa le fie rusine", a spus vicepremierul Marii Britanii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.