Cinci ministri ai Guvernului de la Chisinau vor fi supusi unor teste pentru verificarea cunostintelor de limba romana, rezultatele urmand a fi comunicate Parlamentului in cadrul primei sedinte de anul viitor, relateaza BASA-press. O motiune simpla in acest sens a fost inaintata de un grup de deputati la sfarsitul saptamanii trecute.

Motiunea cere verificarea cunostintelor de limba romana - conditie obligatorie pentru angajare - a cinci oficiali din cadrul Guvernului, in conformitate cu functia detinuta. Demnitarii vizati sunt: ministrul Reintegrarii Vasile Sova, Miron Gagauz, ministrul Transporturilor si Gospodaririi Drumurilor, Vladimir Molojen, ministrul Dezvoltarii Informationale, Igor Semenovker, directorul Agentiei pentru Constructii si Dezvoltarea Teritoriului si Alexandru Bannikov, directorul Agentiei de Relatii Funciare si Cadastru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.