Condamnatul este "cazat" la Abu Ghraib in conditii decente

Inaltul Tribunal Penal de la Bagdad a publicat, ieri, decizia care stabileste definitiv condamnarea la moarte prin spanzurare a fostului presedinte irakian Saddam Hussein, aprobata definitiv, marti, dupa respingerea, de catre Curtea de Apel, a apelului impotriva sentintei pronuntate in prima instanta.

Saddam Hussein, care stie ca sentinta trebuie executata in maximum o luna dupa parafarea acesteia de catre presedintele Jalal Talabani si de catre cei doi vicepresedinti, isi petrece ultimele zile din viata mancand Burger King si cartofi prajiti in celula sa din vestita inchisoare Abu Ghraib, relateaza cotidianul The Daily Mirror.Conform opiniei unui fost consilier militar al lui Saddam, condamnatul va alege, probabil, alimente de tip ocidental, pentru ultima masa inaintea executiei. Aceeasi sursa afirma ca fostul stapan absolut al Bagdadului "este bine ingrijit acolo unde este incarcerat (...) are carti si reviste de citit, un dus decent cu apa calda si rece si un pat pe care sa doarma".

Complexul Abu Ghraib, situat la aproximativ 16 kilometri nord-vest de capitala, se afla in imediata vecinatate a aeroportului international Bagdad care adaposteste una dintre cele mai mari baze ale fortelor aliate speciale din Irak. Inchisoarea, celebra pentru tratamentele crude aplicate detinutilor, atat in timpul regimului Saddam Hussein, cat si dupa preluarea controlului de catre coalitia americano-britanica, este considerata locatia ideala pentru executii, in conditii de siguranta si confidentialitate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.