Cei trei soldati americani ucisi marti intr-un atac cu masina capcana la Baghdad au facut ca numarul pierderilor de vieti omenesti din partea armatei SUA sa ajunga la 2. 975 depasind astfel cifra simbolica de 2.973 a victimelor atentatului de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, anunta AFP.
Tot ieri, in cadrul unui alt atac, au fost ucisi paisprezece persoane si alte saizeci au fost ranite. Anul care se incheie a marcat o recru-descenta a violentelor din Irak si odata cu aceasta o crestere a numarului de victime atat din partea militarilor cat si a civililor. Frecventa atacurilor cu masini capcana si alte dispozitive artizanale a crescut, ele devenind din ce in ce mai sangeroase. A crescut si numarul actelor de sabotaj indreptate asupra instalatiilor industriale, in special a celor energetice. Recent, presedintele american George W Bush a recunoscut ca SUA nu au realizat progrese majore in aceasta tara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.