Traficul aerian mondial, perturbat din cauza vremii

Doua dintre cele mai aglomerate aeroporturi mondiale, din Denver (SUA) si Londra (Marea Britanie), au avut de suferit din cauza vremii nefavorabile, provocand haos in transporturile aeriene internationale in apropierea Craciunului. Blocajele au dus la intarzieri si anulari de zboruri pe aeroporturi din intreaga lume. Numeroase persoane de pe toate meridianele care si-au propus sa plece in vacanta de Sarbatori au fost afectate de perturbatiile din traficul aerian, unele dintre acestea ajungand chiar sa renunte la a mai pleca la drum. Cele care au ales sa calatoreasca pe sosele s-au confruntat de asemenea cu conditii vitrege, din cauza aglomeratiei si a caderilor de zapada din SUA.

Blocati de o furtuna de zapada in centrul SUA

O violenta furtuna de zapada care a afectat statul Colorado (SUA) a determinat inchiderea aeroportului international din Denver, incepand de miercuri, blocand mii de pasageri plecati in vacanta de Craciun. De asemenea, inchiderea acestui aeroport - al cincilea dintre cele mai frecventate aeroporturi din SUA - a avut ca efect perturbarea traficului din intreaga tara in preajma Sarbatorilor. Din cauza vremii nefavorabile, autoritatile americane au inchis si portiuni de sosele importante din statele Wyoming, Nebraska, Colorado, Kansas, New Mexico si Texas. Agentia nationala de meteorologie a lansat avertismente in continuare in ceea ce priveste riscurile reprezentate de vremea rea pentru estul statului Colorado si zonele adiacente din Nebraska si Kansas.

Situatia nu se schimba pana marti

Potrivit ziarului "The Times", situatia este "din ce in ce mai delicata" in ceea ce priveste aeroporturile britanice, confruntate de patru zile cu perturbatii din cauza cetii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.