Studentii iranieni par deja sa nu mai suporte constringerile regimului de la Teheran.
Studentii de la Universitatea Amir Kabir (de unde a pornit si miscarea din 1979, ce a condus la ocuparea ambasadei americane) reprezinta primul grup de iranieni care a avut curajul sa organizeze demonstratii impotriva presedintelui Ahmadinejad.

In timpul discursului sau tinut la universitate, tinerii au dat foc fotografiilor sale si au strigat "Moarte dictatorului!". Ahmadinejad a incercat sa ii tina pe studenti departe de politica, prin toate mijloacele. Noul rector al universitatii a darimat sediul Asociatiei Islamice, centrul activitatii politice din campus inca din anul 1963. 181 de studenti au primit scrisori prin care li se cerea sa nu se implice in politica, iar 47 de publicatii si 28 de organizatii studentesti au fost inchise anul trecut. Studentii care se implica, totusi, in activitatea politica sint insemnati cu stele in catalog: un student care primeste trei stele este dat afara din universitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.