1. Roman Abramovici, 40 ani. Avere estimata la 18,2 miliarde de dolari (14 miliarde de euro). Fost proprietar al companiei petroliere Sibneft, inca are interese in Rusia pentru aluminiu.

2. Vaguit Alekperov, 55 ani. Avere estimata la 11 miliarde de dolari (8,5 miliarde de euro). Fost ministru adjunct al Energiei in URSS, presedinte si actionar majoritar al celei mai mari companii petroliere ruse, Lukoil.

3. Vladimir Lissine, 49 ani. Avere estimata la 10,7 miliarde de dolari (8,3 miliarde de euro). Actionar majoritar al NLMK, cel mai mare holding de intreprinderi metalurgice, cotat de putin timp la Bursa din Londra.

4. Victor Vekselberg, 48 de ani. Avere evaluata la 10 miliarde de dolari (7,8 miliarde de euro). Fondator al Soal, companie de aluminiu din zona Ural. Este presedintele companiei petroliere TNK.

5. Mikhail Friedman, 41 ani. Avere evaluata la 7,8 miliarde dolari (6 miliarde euro). Fondator al grupului Alfa, una dintre cele mai mari banci rusesti, poseda cea mai importanta retea de telefonie mobila din Rusia.

6. Oleg Derjaska, 37 ani. Patrimoniu evaluat la 7,8 miliarde dolari (6 miliarde euro). Este in fruntea celei mai mari companii rusesti de producerea aluminiului, Russki Aluminium.

7. Alexei Mordakov, 40 de ani. Avere estimata la 7,6 miliarde dolari (5,8 miliarde euro). Controleaza marele holding Severstal-grup care include cele mai multe uzine siderurgice, mine, cateva uzine de automobile si mai multe porturi rusesti. In 2005, Severstal a fuzionat cu Arcelor.

8. Mikhal Prokborov si Vladimir Potanine, 40 si 42 de ani. Avere estimata la 6,4 miliarde dolari (4,9 miliarde euro) fiecare. Ei au fondat impreuna marele holding Interros, care are interese in metalurgie (Norilsk Nikel), agricultura si media.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.