Potrivit Ansa, fostul sef suprem al mafiei siciliene Toto Riina, in varsta de 76 de ani, a fost transferat, ieri, din celula sa din inchisoare catre un spital din Milano din cauza unor probleme cardiace.

Aflat in detentie la inchisoarea Opera din Milano, Toto Riina a fost transferat duminica la sectia destinata detinutilor la spitalul San Paolo din acelasi oras, ‘’pentru examene cardiologice’’, a precizat Ansa, fara sa ofere detalii in legatura cu starea de sanatate a fostului tef mafiot. Toto Riina a facut deja infarct de doua ori in trecut ti a fost spitalizat de mai multe ori in afara penitenciarului din cauza unor probleme cardiolo-gice.

‘’Il capo di tutti capi’’, cum a fost supranumit Toto Riina, a condus Cosa Nostra pana la arestarea sa in ianuarie 1993. De atunci, el a fost condamnat de circa cincisprezece ori la inchisoare pe viata, indeosebi pentru omoruri. El este supus unui regim carceral strict, denumit in Italia ‘’41 bis’’, potrivit articolului din Codul Penal care reglementeaza conditiile de detentie pentru mafioti si teroristi: celula sa este iluminata 24 de ore din 24, nu are dreptul decat la iesiri si vizite rare si corespondenta sa este triata.

Zi grea pentru Mafia din Italia

Politia italiana a anuntat ieri arestarea a zeci de persoane in cadrul unei operatiuni impotriva unui clan mafiot din orasul italian Bari (sud), inclusiv femei suspectate ca ar fi avut un rol de prim-plan in organizatie, transmite din Roma agentia Associated Press. Carabinierii (politia paramilitara ita-liana) au precizat ca au in vedere peste 100 de presupusi mafioti din Bari.

Suspectii sunt acuzati de asociere de tip mafiot, trafic de droguri, detinere ilegala de arme si tentativa de trafic cu droguri in inchisori unde se afla in detentie sefi mafioti. Politia nu a precizat cati mafioti au fost prinsi pana in prezent, dar ca printre cei ei se afla si opt femei. Potrivit politiei, femeile arestate sunt suspectate ca aveau rolul de a supraveghea indeplinirea ordinelor date de catre sefi mafioti aflati in inchisoare. Se banuieste ca ele se ocupau cu plata onorariilor pentru avocati, precum si cu plata colaboratorilor clanului mafiot. AP noteaza ca femeile au inceput sa aiba un rol tot mai mare in cadrul mafiei, in conditiile in care barbati din clanurile mafiote ajung dupa gratii.

Cu toate acestea, o femeie pe post de ‘’boss’’ este ceva rar. In cursul operatiunii, Carabinieri au confiscat bunuri in valoare de 25 milioane de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.