Bulgaria a primit din partea Gazprom garantii vizand furnizarea de gaze naturale pana in 2030. Acest lucru este prevazut in noul acord incheiat intre guvernul de la Sofia si compania rusa Gazprom.
Potrivit cotidianului "Kommersant", patronul Gazprom, Aleksei Miller, aflat la Sofia, a reusit sa-i convinga pe interlocutorii lui sa renunte la sistemul de barter in calcularea tarifului de tranzit a gazului, in schimbul unei treceri extrem de lente la preturile de piata.

Astfel, in primul trimestru din 2007, cand vecinii nostrii de la sud de Dunare vor intra in UE, Bulgaria va cumpara de la rusi gaze naturale cu doar 91 de dolari mia de metri cubi, comparativ cu cele 300 de dolari platite de Romania aceleiasi companii. Abia in 2012 tariful va ajunge la 245 dolari. Cu ocazia deplasarii, Miller si premierul Serghei Stanisev au semnat un pachet de documente privind dezvoltarea relatiilor bilaterale in domeniul transportului de gaze naturale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.