Laura Bush, sotia presedintelui american, a suferit o interventie chirurgicala in cursul careia i-a fost indepartata o tumoare canceroasa aparuta pe un picior, a anuntat Casa Alba, relateaza AFP.

Informatia ca prima doamna a SUA suferea de o tumoare maligna la nivelul tesuturilor cutanate, adica a doua forma a cancerului pielii cea mai raspandita, nu a fost facuta publica decat luni seara. "Aceasta operatie era o problema de ordin privat privind-o pe dna Bush, dar cand presa ne-a intrebat astazi, am raspuns", a explicat pastrarea secretului timp de peste o luna purtatorul de cuvant al Laurei Bush, Susan Whitson.

Cu putin timp inainte de alegerile legislative de la 7 noiembrie, prima doamna a remarcat "o mica plaga pe un picior, care nu se cicatriza", a spus purtatorul de cuvant Susan Whiston. "In urma examinarii, s-a dovedit ca este vorba despre un carcinom al pielii", a explicat ea. O tumoare a fost inlaturata dupa alegeri, a declarat Whitson.

"Datorita detectarii rapide si a tratamentului, piciorul s-a cicatrizat. Este examinata periodic, analizele sunt bune. Totul pare sa fie bine", a spus ea. Potrivit Fundatiei de cancer de piele, carcinomul de piele este a doua forma de cancer cea mai raspandita, iar tratramentul are sanse sporite de reusita, daca este administrat din timp. Ca in orice forma de cancer de piele, expunerea frecventa la soare este principala cauza, a informat Fundatia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.