Statele Unite continua sa mentina in detentie in intreaga lume sute de militanti al-Qaida si talibani, dintre care circa 400 la Guantanamo, a anuntat, luni, Casa Alba, relateaza AFP.
"Statele Unite continua sa mentina in detentie mai multe sute de membri al-Qaida si talibani care, credem noi, reprezinta o amenintare persistenta pentru Statele Unite si interesele lor", a declarat George W. Bush intr-un raport ce informeaza Congresul despre stadiul activitatilor americane din lume. Washington continua de asemenea "sa desfasoare opertiuni de detentie securizata pentru cei 435 de inamici combatanti de la Guantanamo", a explicat presedintele in documentul datat 15 decembrie.

De fapt, avand in vedere intarzierile in pregatirea raportului si eliberarile ordonate intre timp, cifrca de circa 395 de prizonieri la Guantanamo, anuntata duminica de Pentagon, este "mai exacta", a informat un responsabil al administratiei. Nici acest oficial, nici raportul nu ofera o cifra exacta a numarului prizonierilor mentinuti in detentie in intreaga lume de americani in numele razboiului impotriva terorismului. Bush a declarat ca operatiunile pe care armata americana continua sa le desfasoare cu partanerii sai impotriva al-Qaida "au reusit sa diminueze serios capacitatile de antrenament" ale retelei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.