Secretele unui faraon "revolutionar" vor iesi la iveala
O noua piatra cu hieroglife a fost descoperita in Egipt, in interiorul Templului de la Karnak. Textul cuprinde realizarile unui mare preot care a trait in secolul XII i.Hr., in vremurile tulburi ale trecerii de la dinastia a XIX-a la cea de-a XX-a. Autoritatile din Egipt au anuntat ieri descoperirea unei pietre de granit pe care sunt sculptate 17 randuri de hieroglife ce marcheaza realizarile preotului Bak En Khonso, unul dintre constructorii templului de la Karnak, astazi cel mai mare sit arheologic religios din lume.

Textul nu a fost deocamdata descifrat, dar arheologii spera ca el va cuprinde informatii importante despre istoria Egiptului Antic, mai ales despre un faraon enigmatic, Setnakhte, care a fondat cea de-a XX-a dinastie. Piatra are 170 de centimetri lungime si 80 de centimetri latime si a fost gasita in zona de sud a orasului Luxor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.