Cistigarea alegerilor locale si a celor pentru Adunarea Expertilor de catre moderati e vazuta ca o infringere a politicii lui Ahmadinejad.
Fostul presedinte moderat al Iranului Akbar Hashemi Rafsanjani a cistigat alegerile pentru Adunarea Expertilor (puternicul organism clerical care supervizeaza activitatea ayatolahului). Principalul sau infrint din alegeri, ayatolahul Mohammad Taghi Mesbah Yazdi, este considerat mentorul politic al presedintelui Mahmud Ahmadinejad. Din aceasta cauza, rezultatul scrutinului de ieri este vazut ca o infringere a aripii extremiste iraniene, condusa de presedinte. In anul 2005, Rafsanjani a fost infrint in alegerile prezidentiale de Ahmadinejad. Adunarea Expertilor este formata din 86 de teologi si, pe linga rolul de a superviza activitatea liderului suprem al Iranului, ayatolahul, la moartea acestuia are misiunea de a alege un nou conducator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.