Conform traditiei, revista americana "Time" a desemnat omul anului 2006. Incalcand insa traditia ultimilor ani, alegerea nu s-a oprit nici asupra politicienilor, nici asupra oamenilor de afaceri.
Numarul pe decembrie al publicatiei a aparut sub titlul "Omul anului esti ... TU". Iar dedesubt, fotografia unei claviaturi albe si a unui ecran de computer, pe suprafata reflectorizanta a caruia fiecare cititor isi poate vedea chipul. "Omul anului se poate considera orice utilizator de internet - cetatean al noii democratii numerice". De ce el? Pentru ca, explica articolul de fond, "el a reusit sa subordoneze mass-media mondiala, a creat o noua lume a democratiei, pentru ca trudeste pe gratis, dovedindu-se in acelasi timp bun, mai bun decat profesionistii".

"Daca alegeti un om concret, trebuie sa explicati cum personalitatea acestuia influenteaza asupra a milioane de alti oameni. Dar daca alegeti milioane de oameni, nu mai trebuie sa explicati nimanui nimic", a explicat redactorul "Times", Richard Stengel. Potrivit spuselor sale, redactia a intocmit o lista cu 26 dintre "cei mai insemnati oameni" din 2006, de la Kim Jong-Il la Papa Benedict al XVI-lea. Daca ar fi trebuit sa opteze pentru cineva anume, a recunoscut Stengel, s-ar fi oprit asupra presedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad. In 1966 titlul de "omul anului" a fost acordat generatiei de tineri sub 25 de ani, in 1975 "omului anului" au fost proclamate femeile Americii, iar in 1982 - maria sa, computerul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.