Alexander Lukashenko a parasit Moscova dupa doar trei ore de discutii cu Vladimir Putin, plecand la Minsk fara a mai da curs programului special pregatit pentru el de catre presedintele rus.
Dupa ce in ajunul intreve-derii dintre cei doi problema actului de constituire a Uniunii Rusia-Bielorusia si a monedei comune fusesera deja sterse de pe agenda, liderul bielorus a sperat ca in locul lor va fi luata in discutie problema pretului importurilor de gaze pe care Moscova l-a stabilit la 200 de dolari pentru mia de metri cubi. Presedintele Putin a propus ca discutiile sa se axeze pe subiectul cooperarii tehnologice in domeniul militar refuzand sa mai accepte alt punct de discutie pe ordinea de zi a intrevederii. Refuzul presedintelui rus a fost perceput ca un esec de catre Lukashenko care a plecat intempestiv din Sala Verde a palatului prezidential din Kremlin, refuzand sa mai participe la dineul oficial dat in
cinstea sa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.