Ceasurile Bruxelles-ului s-au potrivit, ieri, pentru prima data dupa cele ale Bucurestiului.

Pentru prima oara am avut un imens panou pe cladirea Comisiei Europene pe care scrie "Bine ati venit, Romania si Bulgaria!". Alaturi de cladirea Comisiei, se desfasoara in sediul Consiliului summitul sefilor de state si de guverne, inceput aseara, care va confirma in aceasta dupa-amiaza intrarea oficiala a Romaniei si Bulgariei in UE.

La intalnirea liderilor de orientare liberala, desfasurata ieri dupa pranz, premierul Tariceanu a primit felicitari si laude la scena deschisa, pentru intrarea Romaniei in UE si a succesului candidatului sau, Leonard Orban, care a devenit comisar european. La intrebarea ziarului Adevarul, daca Leonard Orban, proaspatul comisar european, va intra in PNL si in Alianta Liberala Europeana, premierul Tariceanu a raspuns: "Leonard Orban, dupa cum stiti, a fost propus de mine pentru pozitia de comisar european. El este un liberal, nu a ascuns niciodata acest lucru si voi fi foarte incantat cand se va inscrie in PNL. Dupa cum vedeti, deja participa la reuniunile Partidului Liberal European si acesta este, cred, un semn clar in ceea ce priveste optiunea lui politica viitoare".

Seful ALDE vine la Bucuresti, in 31 decembrie

Graham Watson, liderul Liberalilor Europeni, a anuntat inainte de deschiderea summitului de la Bruxelles ca va fi la Bucuresti de 31 decembrie pentru a sarbatori impreuna cu romanii intrarea tarii lor in UE. In concluziile finale ale acestui summit, Romania nu va fi doar laudata pentru intrarea in UE, dar va avea si o contributie politica. Premierul roman a reusit sa-si includa initiativa sa politica privind reformarea, restructurarea si extinderea CEFTA ca un instrument economic si politic pentru tarile din Balcanii de Vest care se invecineaza cu Romania. Tariceanu a declarat ca "Romania are un interes major ca intreaga zona din care face parte sa fie o zona de stabilitate si securitate


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.