Farsa televiziunii de stat belgiene de a prezenta „in direct destramarea Belgiei” a trezit protestele politicienilor.

"Flandra si-a proclamat independenta!"; "Regele a fugit!"; "Belgia nu mai exista!" - acestea au fost mesajele transmise in direct de televiziunea belgiana RTBF telespectatorilor siderati de momentul de maxima intensitate istorica ce se desfasura in fata ochilor lor.

Miercuri seara, la ora locala 20.21, imediat dupa jurnalul de stiri, telespectatorii belgieni asteptau sa urmareasca o emisiune de reportaje. Prezentatorul emisiunii, care tocmai prezenta reportajele, este intrerupt de aparitia mirei pe ecran. Foarte sobru, unul dintre prezentatorii de stiri ai televiziunii belgiene de limba franceza anunta ca parlamentul flamand tocmai a votat independenta Flandrei de regatul Belgiei. Urmeaza o ora si jumatate de interventii in direct, de la parlamentul flamand, de la Palatul Regal din care, spun corespondentii tv, regele Albert al II-lea a fugit cu un avion militar, undeva in Africa.

NATO, in alerta

Reportajele de la fata locului arata consecintele directe ale deciziei de independenta a Flandrei: soseaua de centura a Bruxelles-ului este paralizata, trenurile sint blocate la granita dintre cei vorbitori de limba franceza si flamanzi, avioanele sint deturnate catre Bierset, iar sediul NATO este in stare de alerta. In Parlamentul European, catalanii se bucura, deoarece prevad un viitor asemanator pentru regiunea lor. Telefoanele postului RTBF se inrosesc de la apelurile telespectatorilor socati de ceea ce vad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.