Sint mediatizati, conduc destinele natiunilor, parerile lor sint analizate pe toate fetele, comportamentul lor poate influenta modul de gindire al unui intreg popor, dar, mai ales, din punct de vedere financiar o duc foarte bine

Fara sa afiseze averi batatoare la ochi, presedintii lumii, caci despre ei este vorba, se bucura de un statut financiar demn de invidiat. Practic, nu exista ceva pe lumea asta care sa nu le poata fi pus la picioare, in caz ca si-ar dori asa ceva. Dar putini stiu ca nu toti sefii de state sau de guverne provin din medii sociale cu un nivel de trai decent, ba, mai mult, unii dintre ei au avut parte de o tinerete marcata de lipsuri. Pentru a acoperi aceste "goluri", ei nu s-au sfiit sa lucreze in conditii umile, muncind cot la cot cu amaritii societatii.

Ho Si Min, ajutor de bucatar

Pe cind de-abia iesise din adolescenta, fostul lider al Vietnamului, unul dintre cei mai inversunati opozanti ai imperialismului si ai colonismului, a "profitat" de relatia strategica pe care Franta o avea la vremea respectiva cu Vietnamul si a plecat la Marsilia, la bordul unui vapor. Pentru a-si plati drumul, el a lucrat in bucataria acestuia, la spalatul vaselor. In 1913, cel ce avea sa devina prim-ministrul si apoi liderul comunist al Vietnamului, a plecat la Londra si a inceput sa lucreze in bucatariile Hotelului Carlton, ca ajutor de bucatar. Apoi a "avansat" si s-a "specializat" in produse de patiserie.

Jacques Chirac a vindut inghetata

Nici presedintelui francez Jacques Chirac nu-i lipseste din biografie un amanunt insolit referitor la muncile depuse pe cind era un tinar student. La 21 de ani, a plecat in Statele Unite pentru un curs de vara de limba engleza, la Universitatea Harvard. Ca sa aiba un ban de cheltuiala, in weekenduri lucra ca vinzator de racoritoare si de inghetata la restaurantul Howard Johnson`s din Boston.

Gerhard Schroeder, vinzator de suruburi si cuie

Fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, a fost crescut doar de mama sa, o femeie de conditie modesta, intr-o casa la fel de modesta, intr-o localitate din apropierea orasului Hanovra. Dupa ce tatal sau a fost omorit in timpul celui de-al doilea razboi mondial iar conditiile de trai au devenit insuportabile, Schroeder a renuntat la scoala si s-a angajat la un magazin de unelte, unde a vindut suruburi si cuie.

Lula Da Silva, lustragiu

Actualul presedinte brazilian, Luiz Inacio Lula Da Silva, nu si-a ascuns niciodata originile modeste. Din cauza saraciei, el a fost nevoit sa abandoneze scoala si sa inceapa sa munceasca pentru a da o mina de ajutor familiei sale extrem de sarace si de numeroase (Da Silva mai avea opt frati). Asa ca el a luat calea strazii, cistigind citiva banuti din lustruitul pantofilor. Mai tirziu, cind familia sa s-a mutat la Sao Paolo, el a lucrat intr-o fabrica de masini, unde a ramas fara un deget de la mina, strivit de o presa.

Si, cu voia dumneavoastra, Tony Blair

Desi a devenit "doar" primul ministru al Marii Britanii, Tony Blair se inscrie, totusi, pe lista personalitatilor politice care, la tinerete, au fost cam "saracute". Astfel, pe cind era student, adica in anii `70, a lucrat ca si chelner la Paris. El a povestit cum "colegii" sai francezi l-au rugat sa puna bacsisurile primite intr-o cutie comuna, ca apoi sa fie impartite egal la toata lumea. La putin timp insa, Blair a observat ca el era singurul care punea banii "la bataie", toti ceilalti chelneri facindu-se ca ploua. "A fost prima mea experienta a socialismului", a povestit el mai tirziu intr-un discurs tinut in fata Adunarii Nationale franceze.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.